Computermuis is drie keer zo vuil als wc-bril

Vandaag een bericht voor degene onder ons met smetvrees. De volgende keer niet zo moeilijk kijken als je naar de toilet moet en van de deurknop van de WC heb je toch echt minder te vrezen dan van je (flexibele) werkplek.

De gemiddelde computermuis is drie keer zo vuil als een toiletbril. Mannen zijn ook duidelijk minder hygiënisch dan hun vrouwelijke collega’s, bij heren schuilen er 40 procent meer bacteriën op hun computermuis. Het toetsenbord is de tweede grootste bacteriehaard op kantoor, de derde en vierde plaats zijn voor telefoons en stoelen (bron).

Dit probleem wordt alleen maar groter natuurlijk met alle flexibele werkplekken die we tegenwoordig hebben. Je hebt niet meer je eigen muis, toetsenbord en telefoon. Je hebt dus ook niet meer alleen te maken met je eigen bacteriën maar ook die van al je collega’s. Nu vind ik mijn collega’s hele fijne mensen en ik wil een hoop met hen delen…maar mijn bacteriën houd ik liever voor mezelf. Daar wil ik jullie echt niet mee opzadelen. Andersom heb ik dan ook liever dat jullie je bacteriën ook voor jezelf houden.

Gelukkig heb ikzelf niet zo’n last van smetvrees en volgens mij heb ik mijn weerstand in mijn jeugd behoorlijk opgebouwd. Maar dit soort berichten zetten je toch weer even aan het denken. Zeker nu de schoonmakers al geruime tijd staken, wordt het er allemaal niet schoner op.

Nou, ik werk voorlopig lekker op mijn eigen laptop, met mijn eigen mobiele telefoon en een muis heb ik jaren geleden al afgezworen. Voor iedereen die wel dagelijks op een flexibele werkplek zit: veel succes en trek het je niet teveel aan: je werkt al jaren op deze manier en ben je er ooit al echt ziek van geworden?

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.