Curator snapt failliete eigenaar bij inbraak

Een 64-jarige man uit Den Bosch is dinsdag door de curator betrapt toen hij samen met een 35-jarige plaatsgenoot wilde inbreken in het pand van zijn failliet verklaarde bedrijf aan de Van Berckelstraat…De man wilde inbreken om spullen op te halen, liet de politie woensdag weten. Na het uitspreken van het faillissement mocht de eigenaar het pand niet meer betreden. De curator betrapte beide mannen toen zij een deur probeerden te openen en waarschuwde de politie. De mannen zijn na verhoor vrijgelaten. De curator heeft aangifte gedaan (bron).

Triest, heb je jaren hard gewerkt om je bedrijf op te bouwen en te laten floreren gaat het uiteindelijk toch nog verkeerd. Al die jaren heb je gewoon de sleutel van je voordeur gehad en kon je gewoon naar binnen als je dat wilde, moet je nu ineens inbreken om nog wat spullen op te halen.

Het is natuurlijk niet goed te praten, maar ik denk dat iedere ondernemer zich er wel iets bij voor kan stellen. De vraag is natuurlijk of deze man alle voorraden en waardevolle spullen weg wilde sluizen of dat hij nog wat persoonlijke spullen op wilde halen (zoals de foto’s van zijn vrouw en kinderen, wat persoonlijke aandenkens etc.). Ik kan me nog herinneren dat Marco Borsato kort geleden (voor het eerst) failliet ging, al zijn spullen stonden te koop op een openbare veilingsite voor failliete inboedel. Met een beetje moeite en geld had je zo zijn gouden platen kunnen kopen.

Natuurlijk moet er beslag gelegd worden na een faillissement, maar dat moet toch ook wat menselijker kunnen? De persoonlijke spullen die eigenlijk geen of zeer weinig geldelijke waarde hebben, daar kunnen we toch anders mee omgaan dan met de voorraden, de waardevolle zaken en de inboedel?

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.