Dirk van den Broek bindt de kat op het spek

Als ik onderstaand bericht over de beveiliging van Dirk van den Broek lees dan denk ik dat ze daar goed bezig zijn. Wat mij betreft een pluim en vooral zo doorgaan.

De strenge beveiligingsmaatregelen van Dirk van den Broek blijken succesvol. Sinds begin 2008 is de keten slechts vier keer overvallen. Concurrerende ketens zijn in diezelfde periode ruim zeshonderd keer slachtoffer geweest van een overval. We hebben alle aspecten van beveiliging intern gefaciliteerd, van personeelstrainingen tot een eigen recherchebureau en een auditafdeling aldus veiligheidsmanager Henk Baars (bron).

Ik vraag me echter af of je hiermee niet de kat op het spek bindt. Op zich kan het een goed besluit zijn om in de pers naar voren te laten komen dat je veel aandacht hebt voor beveiliging. Hopelijk schrikt dat de criminelen nog verder af. Toch geeft me dit een dubbel gevoel. Je kunt ook de criminelen een worst voorhouden en hen uitdagen om het toch alsnog te proberen.

Burger King had vorig jaar ook zo’n commercial waarbij je je afvraagt of dat nu wel zo slim is. Hoe hij exact ging weet ik niet meer maar de slogan was: “alsof je ons beroofd”. En zie wat daar van gekomen is:

Ach. laten we er maar vanuit gaan dat de actie van Dirk van den Broek een hele bewuste is en dat het inderdaad bijdraagt aan minder overvallen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.