Demonstratie DNA-spray

We hebben het er al eens vaker over gehad en eerlijk gezegd weet ik niet of we toen ook al een demonstratie hebben gegeven dan de DNA-spray. Maar goed, baat het niet dan schaadt het ook niet. En dat is ook het gevoel dat ik heb bij DNA-spray. Het is met name een preventief middel waarmee wordt geprobeerd de criminelen een straatje verder te laten lopen voor een overval. Mochten ze dan toch besluiten om jouw winkel te overvallen dan kun je ze voorzien van een vloeistof met DNA zodat de politie ze snel terug kan vinden.

De pilot fase in Rotterdam is met succes verlopen. Nu beginnen ook andere regio’s met de invoering van deze middelen. Hoe lang dit ook echt preventief zal werken is nog maar de vraag. Waarschijnlijk verzinnen de criminelen hier ook wel weer wat op. En hoewel ik zeker geen reclame wil maken (want volgens mij is er maar één leverancier in Nederland) is dit toch het overwegen waard. De kosten zijn relatief laag en vooralsnog schrikt het de criminelen af.

Zal toch een gek gezicht zijn als de crimineel na een overval op een winkel met DNA-spray nog even besluit om de discotheek in te duiken. Hij staat er dan in ieder geval gekleurd op en hoewel zijn scoringskansen afnemen neemt de scoringskans van de politie juist toe.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.