Extra beveiliging politie voor geldlopers

De politie in Amsterdam gaat geldlopers extra beveiligen…Bij de overvallen wordt steeds vaker flink geweld gebruikt. De geldwagens krijgen nu begeleiding van politieauto’s en/of motoren. Eerder al zette de politie helikopters in en waren agenten op straat extra alert. Tot wanneer de maatregelen van kracht zijn, is niet bekend. (ANP)

Een goede, maar zeer kostbare zaak. Deze maatregel wordt voorlopig alleen in de regio Amsterdam toegepast, want daar rommelt het nogal. Mogen jullie drie keer raden wat er gaat gebeuren…
1) Dat zal de overvallers wel afschrikken;
2) Het aantal overvallen zal afnemen;
3) De overvallen verplaatsen zich naar een andere regio.

Hoe spijtig ook maar ik gok op de derde optie.

Het aantal overvallen moet dit jaar met duizend worden verminderd ten opzichte van vorig jaar. Toen waren het er 2.898. Sinds 2007 is het aantal overvallen flink toegenomen. Een onacceptabele stijging die vraagt om een snoeiharde aanpak, zei burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, tevens voorzitter van de taskforce (bron).

Het aantal overvallen en de agressie die gebruikt wordt nemen toe. De ene branche neemt maatregelen waarna de criminelen doodleuk aan een andere branch beginnen. Zodra alle bedrijven maatregelen hebben genomen zijn wij, doodgewone burgers, aan de beurt. Het aantal woningovervallen is al sterk toegenomen (even uit mijn hoofd, ik geloof met 27%) en het aantal straatroven zal ook niet mals zijn.

Goed dat deze vorm van criminaliteit de aandacht krijgt die het verdient…nu nog zorgen dat de criminelen ook de straf krijgen die ze verdienen (en nee de huidige straffen zijn vaak niet goed genoeg). Hoe dan wel? Ach dat is moeilijk te zeggen, ik weet het ook niet. Ik weet dat gevangenisstraf vaak niet helpt, maar wat moeten we dan? Laten we dan toch maar eens beginnen met de straffen te vermenigvuldigen met het aantal delicten dat iemand op zijn naam heeft. Een straf van 2 jaar terwijl je al 7 delicten op je naam hebt? Dat wordt dan automatisch 14 jaar (en nee niet na 2/3 van je straf alweer op straat, maar gewoon uitzitten op water en brood). De slachtoffers zijn de daad na 2 jaar echt nog niet vergeten…zij hebben vaak levenslang.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.