Draadloos netwerk beter beveiligd

Draadloze thuisnetwerken worden veelal gezien als onveilig. Uit onderzoek blijkt echter dat in Nederland 89 procent van de bezitters van een draadloos thuisnetwerk de beveiliging heeft ingeschakeld. In Duitsland en Groot-Brittannie liggen deze percentages met respectievelijk 96 procent en 92 procent nog hoger (bron).

Dat is voorwaar geen slechte score…89% heeft een vorm van beveiliging aangezet. Even een steekproefje: bij mij in de buurt vind ik 10 draadloze netwerken, daarvan zijn er 7 met WPA2 beveiligd, 1 beveiligd met WEP en 2 zijn er onbeveiligd. Dat lijkt dus aardig in de buurt te komen zeker met zo’n kleine steekproef. Blijkbaar woon ik in een representatieve wijk.

Het bericht gaat verder:
In alle landen blijkt dat de jongste groep respondenten (18-24) het hoogste percentage van veilige draadloze netwerken heeft en het laagste percentage ingeschakelde beveiliging wordt gevonden bij de 55-plussers.

Blijkbaar kunnen de ouwetjes in dit geval nog wat van de jonkies leren. Op zich niet zo vreemd natuurlijk. De jongeren zijn opgegroeid met computers en de meeste zijn waarschijnlijk nog met DOS en Windows 3.1 begonnen (of nog eerder natuurlijk). De jongeren waren duidelijk de early adopters in dit geval terwijl de 55-plussers op afstand volgden.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.