Subsidie voor beveiliging MKB…

Ondernemers in het mkb krijgen ineens veel minder subsidie voor de beveiliging van hun bedrijven nadat het ministerie van Economische Zaken de subsidie om kleine bedrijven beter te beveiligen plotseling heeft versoberd…Onlangs werd bekend dat het ministerie van Economische Zaken de subsidie ook in 2010 zal verstrekken. Het bedrag is nu echter ingesnoerd van tienduizend naar duizend euro. Een woordvoerder van staatsecretaris Frank Heemskerk bevestigt de ingreep in de Telegraaf. De toeloop bleek zo groot dat er besloten is het subsidieplafond te verdelen (bron).

Goed werk van het Ministerie (not). Hebben ze eindelijk de MKB-ers zover dat ze aan beveiliging gaan doen korten ze de beschikbare budgetten. En niet een beetje, nee gewoon rigoureus. Denkt het Ministerie dat je een MKB-bedrijf met 1.000 euro kunt beveiligen? Of vinden ze dat de MKB-ers zelf maar geld bij moeten leggen?

Nou, het was een leuk initiatief van de overheid…voor zolang het duurde dan.

Nu maar hopen dat het Ministerie haar eigen beveiligingsbudgetten niet op dezelfde manier kort…want dan liggen binnenkort de gegevens op straat en kan de minister zich verantwoorden in de kamer.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.