Slachtoffers uitgescholden via Facebook

Dertig pagina’s van het sociale netwerk Facebook zijn op last van de Britse minister van Justitie Jack Straw verwijderd, omdat gevangenen ze gebruikten om hun slachtoffers uit te schelden. Gevangenen gebruikten hun via het lichaam gesmokkelde telefoons om toegang te krijgen tot hun profielen op Facebook, waar ze familie en vrienden van de slachtoffers uitscholden en bang maakten.

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie zei duidelijk te hebben gemaakt aan Facebook dat zulke pagina’s niet actief mogen zijn, omdat ze erg kwetsend zijn voor slachtoffers en hun naasten. Facebook heeft de pagina’s binnen 48 uur verwijderd (bron).

Ja, ja, dus de minister verzoekt Facebook om de pagina’s te verwijderen. Lijkt me toch zinvoller als hij ervoor gaat zorgen dat de “inmates” geen beschikking meer hebben over hun telefoon. Het feit dat er dergelijke pagina’s bestaan ligt toch echt aan het gebrek aan controle bij het gevangeniswezen…vooral lekker afschuiven naar een site als Facebook. Mogen ze trouwens nog niet klagen dat Facebook de pagina’s heeft verwijderd.

Wat kunnen de Britten eraan doen als Facebook niet zo welwillend is om samen te werken? Lastig gevalletje want internationale wetgeving is er volgens mij nog niet.

Oh ja, en voor iedereen die moeite heeft met de bodyscan…vooral geen gevangenen in de UK bezoeken want daar scannen ze je lichaam zelfs intern.

Om de telefoonsmokkel te bestrijden, worden bezoekers van gevangenissen verplicht op een stoel plaats te nemen die hun lichaam intern scant.

Ik zeg: combineren met de ziektekostenverzekering…kun je direct vragen of je van binnen nog gezond bent.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.