Gelukkig is er nog de marechaussee…

Na de negatieve berichten over de politie van de afgelopen dagen hebben we gelukkig ook nog positief nieuws over een van de politiediensten…de marechaussee (ja ik weet het, dat valt onder Defensie).

Ondanks de chaos op met name de Amerikaanse lijsten met gezochte personen, heeft Schiphol in 2009 een record gebroken. Maar liefst 20.000 internationaal gezochte criminelen liepen tegen de lamp en moesten meekomen met de marechaussee omdat ze gesignaleerd stonden in het opsporingssysteem. In 2008 was dat nog niet eens de helft (bron).

Nog even ter herinnering: 20.000 criminelen die tegen de lamp liepen, dat zijn er zo’n 55 per dag dus 2 per uur. Wow, indrukwekkend. Vraag blijft natuurlijk hoeveel ze er niet te pakken hebben gekregen, maar dat zal altijd een vraag blijven.

Als de systemen van de marechaussee wel werken en de gegevens betrouwbaar zijn dan is er nog hoop. Misschien moet de politie eens te raden gaan bij de marechaussee. Er zijn ongetwijfeld lessons learned die de politie in kan zetten.
Ik zie een mogelijke fusie. Voeg de diensten samen en pak van beide het meest positieve.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.