Veilingen en data op harde schijven

Ja, ze noemen het nieuws, maar volgens mij is dit al jaren zo. Ik wil jullie niet beinvloeden dus lees eerst even rustig de bron tekst.

Online veilingen bieden een makkelijke en goedkope manier om aan kwalitatief goede hardware te komen. PCM onderzocht hoe zorgvuldig de veilingmeesters omgaan met de data op harde schijven uit deze pc’s en notebooks. De uitslag is schokkend. op de helft van de pc’s wordt gevoelige informatie gevonden, waaronder financiele en medische gegevens (bron).

Op de helft van de pc’s wordt gevoelige informatie aangetroffen. Is het glas nu half vol of half leeg? Betekent dit dan ook automatisch dat de andere helft netjes gewist is? Dan valt de schade nog mee.

Vraag is natuurlijk of de veilingmeesters hier op aan te spreken zijn, persoonlijk vind ik van niet. Als ik een cd-speler laat veilen moet ik toch ook zelf mijn cd-tje eruit halen? De mensen die hun hardware veilen zijn er wat mij betreft zelf verantwoordelijk voor. Vaak zullen ze de kennis niet hebben en er maar op hopen dat niemand wat met hun gegevens zal doen. Ja, zo kun je ook denken.

Waarom zou je trouwens je oude hardware willen laten veilen? Kan me nauwelijks voorstellen dat dat enorme bedragen oplevert (wat kost opslag tegenwoordig). Nee, ik zou er dan toch maar voor kiezen om de hardware gewoon naar de schroothoop te brengen…en ook in dat geval even je harde schijven wissen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.