OV-chipkaart onbeperkte mogelijkheden

De ov-chipkaart blijkt onbedoeld breder inzetbaar dan alleen als betaalmiddel voor het openbaar vervoer. Studenten aan de Technische Universiteit Eindhoven kunnen met hun nieuwe chipkaart ook ondergrondse afvalbakken openen (bron).

Dat belooft natuurlijk veel goeds voor het rekeningrijden. Wederom zo’n mooi project waar iedereen wat huiverig voor is. Vreemd, alle andere projecten van de afgelopen jaren zijn toch ook goed verlopen? De OV-chipkaart beschikt zelfs over onverwachte mogelijkheden waar je niet eens extra voor hoeft te betalen, zien jullie nu wel dat het allemaal in het belang van de bevolking is (brood & spelen).

Lijkt me ideaal als ik straks met het kastje van Eurlings gratis en voor niets door de wasstraat kan, hup, daarna even door de Mc-drive op kosten van de overheid en vervolgens geheel gratis parkeren in een van de parkeergarages. Zo wordt het rekeningrijden toch nog goedkoper voor iedereen (tenzij je je auto nooit wast, een happy meal niet lekker vindt en nooit betaald parkeert)

Ach, rekeningrijden zal ongetwijfeld doorgaan, al is de hele bevolking er tegen…de Tweede Kamer beslist en die is voor. Toch nog maar even goed nadenken op wie we de volgende keer gaan stemmen…misschien staat er een partij op die wel naar zijn achterban luistert.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.