Gestolen kluis na 22 jaar boven water

Twee zogenoemde metaalvissers hebben zondagmiddag in de vijver bij kasteel Hoensbroek in Heerlen een kluis boven water gehaald…Die bleek 22 jaar geleden te zijn gestolen, maakte de politie bekend. In de kluis lagen papieren die de politie op het spoor brachten van het adres van de inmiddels 77-jarige eigenaresse uit Heerlen. Ze was erg blij met de vondst (bron).

Op een gegeven moment heb je de moed toch opgegeven dat ze je spullen nog terug vinden. Gelukkig voor deze mevrouw werden de spullen, die voor haar van grote emotionele waarde zijn, 22 jaar na dato alsnog terug gevonden.

Persoonlijk ben ik dan weer heel benieuwd wat voor spullen er zoal in deze kluis lagen en wat de staat daarvan is na 22 jaar in het water te hebben gelegen. Volgens mij zijn daar maar weinig spullen tegen bestand en de kluis beschermd tegen inbraak (een brandkast tegen brand) maar niet tegen waterschade.

Nu maar hopen dat haar verzekering dit bericht niet leest, anders kan ze straks ook nog de door de verzekering uitgekeerde bedragen terug gaan storten…met rente en dan zal dat al snel vele malen meer zijn dan de daadwerkelijke waarde van de spullen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.