Najaardepressie, Facebookdepressie, je zou er depressief van worden

Denk je dat je inmiddels de najaarsdepressie wel achter je kunt laten wordt je geconfronteerd met de nieuwste depressie op dit gebied.

Een vooraanstaande groep artsen uit de Verenigde Staten waarschuwt voor een zogenaamde Facebookdepressie. Volgens de artsen heeft het sociale netwerk een negatief effect op onzekere tieners…Facebook zou onzekere tieners nog meer het gevoel geven dat zij niet bij de rest horen omdat de tieners alleen maar vrolijke berichten en foto’s zien. De informatie zou een vertekend beeld geven van de realiteit (bron).

Ik kan me nog de tijd herinneren dat RSI zijn intrede deed. Nauwelijks vast te stellen voor de artsen en een ziekte die ineens wel erg veel voor kwam. Met name bij die mensen die toch al niet zo’n zin hebben in werken. “Een trekkende pijn in de rechterarm die doortrekt naar mijn schouder”, oh, dat zal dan wel RSI zijn, blijf jij maar mooi een aantal weken thuis en als je weer aan de slag gaat moet dat op therapeutische basis met een aangepaste stoel.

Het is natuurlijk lullig voor die mensen die er ook echt last van hadden (want ik geloof best dat het bestaat), maar helaas werd er ook veelvuldig misbruik van gemaakt.

De laatste jaren is de RSI-hype wel een beetje over, ik hoor er in ieder geval niet zoveel meer van. Het zal wel niet sexy genoeg meer zijn. Maar geen nood, er is nu een heel nieuwe depressie waar we 10 jaar geleden niet eens van hadden kunnen dromen.

Een Facebookdepressie. Onderzoekers zijn het er nog niet over eens of het om een uitbreiding van een depressie gaat of een op zichzelf staande aandoening is. Zelf heb ik geen Facebook, dus daar kan ik alvast geen last van krijgen. Hyves heb ik ook niet dus van de Nederlandse variant heb ik ook weinig te vrezen.

Nu maar hopen dat er straks geen LinkedIn depressie wordt ontdekt, want dan kan ik mijn account beter sluiten.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.