Godsgeklaagd: Bronzen klokken gestolen uit kerktoren

Uit de kerktoren van een kerk in Apeldoorn zijn twee bronzen klokken gestolen. Volgens de politie wegen de klokken 100 kilo per stuk en hingen ze op een hoogte van 6 meter. Eerder werden er ook al klokken ontvreemd uit een carillon bij het gemeentehuis in het 12 kilometer verderop gelegen Twello (bron).

Of je nu gelooft in een hogere macht of niet, je moet toch wel heel veel lef hebben om het lot te tarten door de kerkklokken uit een kerktoren te stelen. Dat brons geld opbrengt mag duidelijk zijn, maar weegt het op tegen de mogelijke straf in “the afterlife”?

Maar goed, als je besluit om dat lot te tarten dan speelt natuurlijk direct de vraag op hoe je klokken van 100 kilo die op 6 meter hoogte hangen gaat stelen zonder dat iemand dat in de gaten heeft. 100 kilo gooi je niet even op de schouder ze zullen daar toch iets van een kraan voor hebben moeten gebruiken, raar dat dat niemand is opgevallen.

Wil je de plaatselijke kerk helpen met het terugvinden van deze klokken dan zou ik marktplaats maar eens goed in de gaten houden, zoveel bronzen klokken van 100 kilo zullen er niet aangeboden worden.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.