Ruim helft Nederlanders niet voorbereid op ramp

Bijna zes op de tien Nederlanders denken niet genoeg in huis te hebben om minstens drie dagen te kunnen overleven zonder water, gas en elektriciteit. Huisvrouwen zijn het best voorbereid: zij hebben de meeste benodigde hulpmiddelen in huis om zich te redden. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet het onderzoek uitvoeren om de campagne ‘Goed voorbereid zijn heb je zelf in de hand’ kracht bij te zetten (bron).

De laatste tijd zien we weer meer reclames op tv over het voorbereiden op een mogelijke ramp. Ehm, weten zij iets wat wij nog niet weten? Is de kans op een ramp de laatste tijd hoger dan de afgelopen maanden en jaren? Of is het een campagne om ons angst in te boezemen? Ach, positief als ik ben hou ik het er op dat ze ons bewust willen maken.

Misschien is het toch goed om binnenkort de keukenkastjes er eens op na te slaan. Hebben we voldoende water en kunnen we zonder gas en elektriciteit? Of moeten we massaal naar de supermarkt hollen om in te slaan? Het zal even wennen zijn, maar 3 dagen zou toch moeten lukken. De vriezer ontdooit vanzelf, dat water vangen we op, verder staat er nog wel cola en bier in de kast. Omdat we de etenswaren in de vriezer toch niet kunnen bewaren kunnen we het beter opeten. De boom voor de deur kap ik om en steek ik in de fik zodat ik het vlees kan roosteren. Moeten we alleen nog zorgen voor een radio die ons van informatie kan voorzien, maar daarvoor roepen we de stadsomroeper gewoon weer in het leven. Een ramp wordt op deze manier wel haast een feestje: gezellig met de buren bbq-en en er uit pure noodzaak een biertje bij drinken. Nee die 3 dagen komen we wel door, daarna wordt het minder gezellig.

Het merendeel van de Nederlanders is inmiddels weer terug van vakantie en de sleurhutten en tenten zijn weer opgeborgen. Deze mensen zijn in ieder geval weer voorbereid op een ramp want het leven op de camping vertoond toch wel enige gelijkenis, of niet?

Volgens mij is de campagne trouwens één groot opgezet plan van Albert Heijn, zij zijn immers de koning van de hamsterweken.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.