Was je al tegen de invoering van de Euro? Dan moet je dit zeker weten

Ik kan me de levendige discussie rondom de invoering van de Euro nog wel herinneren, het zou niet duurder worden en de economie zou er alleen maar sterker door worden. Ehm, volgens mij denken we daar inmiddels allemaal wel anders over maar het “point of no return” lijken we al ver voorbij te zijn.

Je zou haast zeggen dat we gelukkig tegen de Europese grondwet hebben gestemd. Niet dat dat ook maar iets uitmaakt want we gaan gewoon lekker verder zonder die grondwet. Mijn oog viel op onderstaand bericht, dat eigenlijk stilletjes aan de wereld voorbij is gegaan:
Vanaf eind 2011 moeten vingerafdrukken, DNA-profielen en kentekeninformatie gedeeld worden met alle EU-lidstaten. Deze informatie is door criminaliteitsbestrijders automatisch opvraagbaar uit de verschillende databanken van de verschillende EU-landen. Nederland deelt deze informatie al met enkele Europese landen (bron).

Die Europese grondwet hebben we blijkbaar helemaal niet nodig, want de overheid maakt zelf wel uit dat we graag samenwerken met de andere lidstaten. Een referendum vinden we niet nodig want het is toch logisch dat we dit soort informatie over criminelen delen? Misschien, maar welke andere informatie delen we al met andere landen en welke informatie gaan we nog meer delen?

Er gebeurt een hoop wat we als onnozele burgers niet weten en volgens mij zijn we al verder met het regelen van het land “Europa” dan we zelf weten. De grenzen bestaan niet meer, we hebben één betaalmiddel, JP is net niet de minister president van Europa geworden en we delen allerlei informatie met elkaar.

Het wordt tijd om onze taalcursus Spaans weer eens van de plank te halen, Spaans blijft immers een meer gesproken taal dan Engels. Binnenkort spreken we verplicht allemaal dezelfde taal en is er geen Nederlands woordenboek meer te vinden. Olé, vive l’Europe.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.