Honderd miljard verspild aan infrastructurele projecten

Vandaag een bericht uit de Telegraaf: Zo’n 100 miljard euro is er sinds 1980 door de overheid over de balk gegooid bij kostenoverschrijdingen en uitstel van grote infrastructurele projecten. Een immens bedrag, waarvan bijvoorbeeld vijf jaar achtereen het begrotingstekort zou kunnen worden betaald.

Juist om dit soort debacles te voorkomen hebben we CORE ontwikkeld. Hiermee kan voorafgaand aan een project de complexiteit bepaald worden en worden de project risico’s van dat project inzichtelijk. Projecten zijn altijd een risico voor organisaties omdat het nu eenmaal iets eenmaligs is dat we uitvoeren. Daarom maken we er ook een project van. Het bevreemd ons dat er in veel gevallen op basis van een positieve business case gestart wordt met het project terwijl we de complexiteit niet inzichtelijk hebben.

Om een gewogen beslissing te kunnen nemen moet niet alleen gekeken worden naar de business case maar moet ook de complexiteit worden meegewogen. Dat gebeurt nog erg weinig waardoor veel projecten blijven mislukken.

Sta jij aan de vooravond van een project? Dan is het raadzaam nog eens goed te kijken naar de complexiteit van dat project en CORE kan je daar zeker mee helpen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.