IBM verspreidt besmette USB-sticks tijdens conferentie

IBM heeft een zeer pijnlijke blunder begaan door tijdens een beveiligingsconferentie met malware besmette USB-sticks te verspreiden…IBM stuurde alle deelnemers een e-mail met daarin de waarschuwing dat men de USB-stick niet moest gebruiken…Volgens IBM wordt de malware door de meeste virusscanners herkend en is de malware zelf al sinds 2008 bekend. (bron).

Au, inderdaad een pijnlijke blunder en wel om meerdere redenen: 1) het is IBM, 2) het was tijdens een beveiligingsconferentie en 3) de malware is al bekend sinds 2008.

Gelukkig hebben ze direct alle deelnemers een e-mail gestuurd. Maar ja hoeveel mensen die hebben kunnen lezen na de crash van hun pc? Op zich zal dit best meevallen want als er al PC’s gecrashed zijn dan waren die blijkbaar ook niet goed beveiligd en mogen ze zich ook geen beveiligingsexperts noemen als ze hun anti-malware software al 2 jaar niet geupdate hebben.

Maar pijnlijk is het natuurlijk wel voor het imago van IBM. Hoe dit voorval heeft kunnen gebeuren weten ze nog niet. Ja, als klant van IBM zou ik toch nog even goed in mijn Service Level Agreements duiken om te kijken hoe het geregeld is met aansprakelijkheid.

IBM probeert het allemaal nog een op te leuken door aan te geven dat de meeste virusscanners de malware wel zullen herkennen. Dat lijkt een beetje als een kruisraket afschieten op een bevriende natie en dan zeggen dat het afweergeschut gelukkig de kruisraket op tijd onderschept heeft.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.