Klantendatabase UGG gestolen

Eerlijk is eerlijk. Ik moest de titel even drie keer lezen voor ik wist waar het over ging. Maar goed, het gaat inderdaad om het schoenenmerk met de wollen binnenkant (en de absurd hoge prijs).

De Australische schoenenfabrikant UGG heeft klanten een brief gestuurd waarin het waarschuwt dat de klantendatabase is gestolen. Net als verschillende andere bedrijven had UGG de klantgegevens bij marketingbedrijf Silverpop ondergebracht…Klanten krijgen het advies om niet te reageren op verzoeken van UGG waar om persoonlijke of financiële informatie wordt gevraagd. Hoeveel klanten zijn getroffen is onbekend (bron).

In eerste instantie vraag je je af waarom dit nu zo schokkend is. De gegevens kunnen ze waarschijnlijk ook gewoon uit het telefoonboek halen. Dat is natuurlijk waar, maar dan wordt het voor de criminelen wel met losse flodders schieten, want hoe weet je dan dat iemand UGG’s heeft?

Nu weten ze zeker dat iemand UGG’s heeft en kunnen ze de aanval beter richten op slachtoffers die ontvankelijk zijn voor een aanval. Er zullen maar weinig UGG’s eigenaren zijn die de gevaren er van inzien. Een brief van UGG’s, hé wat leuk, oh kijk nou een aanbieding op maat. Hop, snel naar de site in de brief en bestellen maar. Een koopje, toch? Nou waarschijnlijk niet, waarschijnlijk betaal je voor iets dat je nooit geleverd krijgt en erger nog ze beschikken over jouw creditcard gegevens.

Kortom: iedereen met UGG’s…vernietig direct het bewijsmateriaal en koop nooit meer nieuwe UGG’s. Veel te gevaarlijk (en we schonen er het straatbeeld weer eens lekker mee op). Nu nog een dergelijk bericht over Crocs en we lopen tenminste allemaal weer eens op normale schoenen, haha. Ik ga ophouden, voordat ik alle fashionistas achter me aan krijg.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.