Kom naar beneden en sla je slag…

Nu we, gisteren, gezien hebben dat de beveiliging even een weekje vakantie aan het vieren is, lopen de risico’s voor de organisatie natuurlijk enorm op. Sterker nog, misschien ben jij wel een van de weinigen die deze week gewoon aan het werk is (of aanwezig is, het is maar net hoe je het zelf bekijkt).

De beveiliging van de organisatie komt nu dus volledig op jouw schouders terecht. Jij moet er voor zorgen dat inbrekers geen kans krijgen en jij moet er voor zorgen dat het netwerk ook goed beveiligd is en blijft. Dat gaat je natuurlijk in je eentje nooit lukken maar in ieder geval ga je je best doen, toch?

Of zie jij dit nu juist als een kans om ook eens vrij door het gebouw te wandelen? Eens aan deuren rammelen waar je normaal nooit bij in de buurt mag komen. Eens in de bureaulades kijken van de collega’s die thuis van de oliebollen en appelflappen aan het genieten zijn? Je eigen kerstpakketje samenstellen met alle leuke hebbedingetjes die je in het gebouw tegen komt?

Tenzij je van beveiliging bent en tenzij het tot je taken behoort hoop ik dat je je weet in te houden. Maar toch is dit een mooie periode om de clean desk ronde nog eens te lopen. Grote kans dat je een nog grotere slag kunt slaan. Je collega’s zijn hals-over-kop naar huis gegaan vorige week en hebben de boel de boel gelaten. Omdat het toch rustig is in het gebouw en omdat er een stuk minder spoed mailtjes binnenkomen dan de rest van het jaar, is dit de aangewezen periode.

Als je deze ronde vandaag loopt, heb je ook nog voldoende tijd om de rest van de week een mooie presentatie in elkaar te draaien die je in de eerste week van 2012 aan het management kunt tonen. Sta je in ieder geval voor 2012 goed op de kaart en heb je in ieder geval genoeg nieuwe plannen om de rest van het jaar lekker aan de slag te gaan.

Loop dus een rondje door het gebouw, trek eens aan deuren die normaal gesproken gesloten zijn, kijk eens op de bureau’s of er nog interessante informatie is achtergebleven, kijk ook direct even of de nooduitgangen en vluchtwegen vrij zijn van obstakels en je hebt jezelf weer nuttig gemaakt. Kom je dan toch een verdwaalde collega tegen (die helaas ook al door zijn vrije dagen heen was of semi-vrijwillig is aangewezen om aanwezig te zijn) dan kun je ook nog even socialiseren en er een praatje mee houden, leer je ook direct weer iets meer over een tot dan toe onbekende collega.

Een mooie afsluiting van dit jaar en een mooie start voor het nieuwe jaar…wat wil een mens nog meer?

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.