Tijdens de feestdagen is de beveiliging tijdelijk niet aanwezig…

Zoals wij natuurlijk weten is beveiliging niet iets wat je aan en uit zet, het is niet iets dat even een weekje met vakantie gaat, het is niet iets dat een pauze kan nemen. Nee, het is iets dat gewoon 24 x 7 moet werken, 365 (of voor 2012 366) dagen per jaar.

Toch zijn er partijen die daar anders over denken. Zo kwam ik op de site van de Radbout Universiteit van Nijmegen het volgende pakkende bericht tegen:

Geen beveiligingscertificaten tussen Kerst en nieuwjaar

Datum bericht: 9 december 2011

In de periode van 21-12-2011 t/m 2-1-2012 zullen aanvragen voor beveiligingscertificaten niet  in behandeling worden genomen.  U kunt uw aanvragen nog wel naar scs-ra@ru.nl toesturen maar ze worden pas na 2 januari 2012 in behandeling genomen. (bron)

Verzoek aan alle studenten is om dus tijdens de kerstvakantie de studie ook maar even te laten voor wat hij is. Vooral niet proberen om certificaten aan te vragen want de beveiliging is even met vakantie. Jammer dat jij hiermee je studiepunten voor 2011 niet meer haalt, maar dan had je maar beter moeten plannen.

Alle potentiële inbrekers verzoeken we ook om tussen 21-12-2011 en 2-1-2012 geen inbraakpogingen te doen. Doet u dat toch dan bent u gewaarschuwd: de beveiliging is niet aanwezig en zal dus geen alarm slaan. Gevolg hiervan is dat u zeer waarschijnlijk toch niet wordt opgepakt en de nacht ook niet in de cel hoeft door te brengen. Het is maar dat u het weet.

Nou, hopelijk had jij ook nog wat verlofuren over zodat je deze week even lekker bij kunt komen. Geniet ervan maar vergeet niet om je taken aan een ander over te dragen als je een kritische beveiligingsfunctie hebt.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.