Man aangehouden voor diefstal politiejas

De politie heeft maandagmiddag een 27-jarige man uit Haarsteeg aangehouden. Hij werd verdacht van het stelen van een politiejas uit een auto (bron).

Er komen deze week nog al opvallende zaken voorbij die gestolen worden. Na de wieldoppen, de scootmobiels en de Opel Kadett, is het vandaag de beurt aan de politiejas. Ook niet echt een item waar je onopvallend mee over straat kunt. Een beetje politieagent herkent zijn of haar collega’s en je valt al snel door de mand als je wel een politiejas hebt maar geen wapen of pet.

Je vraagt je dan toch af wat zo iemand met zo’n jas van plan is. En je moet er niet aan denken wat hij er mee zou kunnen doen. Nog niet zo lang geleden was er een overvallersbende die in politiekostuum overvallen pleegde. Ze stonden ineens voor je deur en goedgelovig als wij zijn laten we ze dan binnen. Waar ze je vervolgens vastbinden om je huis te doorzoeken.

Met dit in het achterhoofd is de boete die deze dief kreeg aan de lage kant: Na verhoor op het politiebureau heeft het Openbaar Ministerie de verdachte een transactievoorstel aangeboden van € 250,00.

Blijkbaar vindt de politie het niet erg genoeg als er een van hun eigendommen gestolen wordt. En dat is dan nog tot daaraan toe, maar zouden ze tijdens het verhoor ook zijn ingegaan op de plannen die de man had met de jas? Of was dat toch een te lastige opgaaf en moest het papierwerk voor het proces verbaal ingevuld worden?

De jas is in ieder geval weer terug en als die niet meer als bewijs hoeft te dienen dan kan de agent in kwestie hem weer terug krijgen. Maar meneer de agent (en het liefst een beetje op belerende toon): ook u moet in het vervolg gewoon uw auto op slot doen…sterker nog: als ik mijn auto open laat staan zijn het mijn eigendommen maar in uw geval zijn het ook nog eens de eigendommen van de staat (en dus ook een beetje van mij).

Hier de tip van vandaag (die nota bene door de politie zelf bedacht is):

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.