Man opgepakt na stelen naaktfoto’s van vrouw

Hadden we het gisteren nog over het “onschuldig” inloggen op een Facebook-account? Dan gaan we daar vandaag nog iets verder mee.

In de Verenigde Staten is een 28-jarige man opgepakt na het hacken van de computer en sociale netwerkprofielen van twee voormalige kennissen. Charles Estep bedreigde één van de slachtoffers omdat ze negatieve opmerkingen over hem op haar sociale netwerk had geplaatst. Estep dreigde dat als de vrouw de opmerkingen niet zou verwijderen, hij haar account zou hacken…De opmerkingen bleven online staan, waarna Estep inbrak op de computer van de tweede kennis. Daar vond hij naaktfoto’s van de vrouw, die vervolgens op een pornosite plaatste. Tevens hackte hij de social netwerkprofielen van beide kennissen (bron).

Het wordt al een stuk onschuldiger, vind je niet? Het gaat hier ineens niet meer om het inloggen alleen, het gaat om hacking maar ook om afpersing. Kreeg Crosskey “gisteren” slechts een jaar na het inbreken op een Facebook-account. Deze Estep kan op heel wat meer jaren brood en water rekenen.

Op computervredebreuk staat in de Verenigde Staten een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar en een boete van 250.000 dollar. Voor afpersing kan Estep tot een gevangenisstraf van maximaal twee jaar en een boete van 250.000 dollar worden veroordeeld.

De markt zit te springen om goede techneuten die dergelijke trucjes kennen (maar niet toepassen voor eigen belang). Zonde toch van zo’n man. Hij had zijn skills ook in kunnen zetten om zijn carrière verder vorm te geven. Maar helaas, deze man zal waarschijnlijk de komende jaren naast gevangenisstraf en een geldboete ook geen toegang meer krijgen tot pc’s.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.