Man vindt inbreker in zijn bed

Het is de droom van menig vrijgezel: thuiskomen en een vrouw in je bed vinden. Maar in dit geval kan je je afvragen of je wel zo blij zou zijn. Een 39-jarige vrouw brak in in een huis in het zuiden van Nieuw-Zeeland, nam wat te drinken uit de koelkast, paste wat kleren en ging vervolgens op bed liggen. Daar vond de bewoner haar slapend toen hij thuis kwam. Hij was niet gediend van het onverwachte bezoek en schakelde de politie in. Vanessa Joy Long heeft maandag voor de rechter de inbraak toegegeven. Ze zegt geen idee te hebben wat haar bezielde. De schade die ze heeft aangericht wordt geschat op zo’n 900 euro. Voorlopig is ze op borgtocht vrij (bron).

Voor deze vrijdag maar een keer een wat luchtiger bericht. Op zich hoef ik natuurlijk weinig toe te voegen aan het originele bericht, want dat is al opmerkelijk genoeg.

Toch kon ik het niet laten om de naam van de inbreekster even te Googlen, geef maar toe, jij Googled ook steeds meer namen die je tegenkomt in nieuwsberichten. En doe je dat nog niet dan zou je er direct mee moeten beginnen, het zal je verbazen hoe vaak je de Facebook of Hyves-pagina’s van de personen nog tegen komt.

In dit geval is de naam er ook niet zo één van dertien in een dozijn. Googlen we de naam dan komen we de volgende foto tegen:

En nee, ik weet het. Dit is niet mevrouw Vanessa Joy Long, dit is toevallig een foto die bij het bericht op een andere website stond waarin haar naam genoemd werd. Maar zo zie je maar hoe snel er verbanden (kunnen) worden gelegd tussen een naam en een bericht op internet. Neem je niet de moeite om even verder te kijken dan je neus (Vanessa Joy) Long is dan kun je identiteiten van mensen snel door elkaar halen.

Heb je jezelf nog nooit Gegoogled? Dan adviseer ik je om dat toch maar eens te doen en je te verbazen over wat er allemaal te vinden is. Wat je vindt hoeft niet eens over jou te gaan, maar anderen zouden het zomaar met je in verband kunnen brengen. Je moet er toch niet aan denken dat je toekomstige schoonvader of werkgever je naam even Googled…

En wat je er aan kunt doen? Ja, vaak lastig. Maar ik hoorde kort geleden dat er een nieuwe functie is ontstaan: de ontgoogler, en geloof me er zijn echt mensen die dit soort diensten aanbieden. In hoeverre ze werken weet ik niet, maar in enkele gevallen kan het het overwegen waard zijn.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.