Ondernemers…kom op

Eerst willen de ondernemers minder contant geld in huis hebben, maar volgens mij hebben ze toch echt andere problemen:

Winkeliers in Europa lijden jaarlijks € 7,6 miljard schade door rondtrekkende bendes, waarvan € 250 miljoen euro in Nederland. Het betreft winkeldiefstallen, inbraken en ramkraken gepleegd door vooral Oost-Europese criminelen…Het onderzoek, gepresenteerd aan de Europese Commissie, onderscheidt ruwweg twee typen bendes. Enerzijds zijn er criminelen die in korte tijd toeslaan in een bepaald land en vervolgens over de grens verdwijnen. Anderzijds zijn er criminelen die ergens een lange periode verblijven. Een nieuwe trend daarbij is dat zij onderdak vinden bij familie en vrienden die zich daar permanent gevestigd hebben. (bron). Geert, let je op? Dit kun jij natuurlijk weer als onderbouwing gebruiken.

Door Detailhandel Nederland worden een aantal aanbevelingen gedaan. Niet zo heel bijzonder, maar deze is wel heel opvallend: Ook is een Europees strafblad nodig. Dat schrikt potentiele dieven af omdat zij dan van bijvoorbeeld de Nederlandse arbeidsmarkt uitgesloten kunnen worden.

Ehm, we geven ze een Europees strafblad, dan kunnen ze hier niet werken…dat zal ze wel flink afschrikken.

HALLO!!: het zijn bendes, jullie geloven echt dat die ook gewoon werken voor een baas? Ja, ja…eh, baas, morgen wil ik een dag vrij, moet even een ramkraakje plegen.

Leuk hoor dit soort (en de andere) aanbevelingen van Detailhandel Nederland, maar kom op. Ondernemers, moeten jullie er zelf ook niet iets meer aan doen? Ondernemen betekent risico’s nemen, dit zijn risico’s die daarbij horen. En natuurlijk kun je niet alle risico’s afdekken, maar geloof me, er zijn nog genoeg maatregelen die jullie zelf kunnen nemen.

Trouwens de overheid heeft een subsidie beschikbaar gesteld voor kleine bedrijven. Mij mogen jullie natuurlijk benaderen maar hiervoor kun je ook contact opnemen met SenterNovem.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.