Ook je boordcomputer is te hacken

Een Amerikaans team computerwetenschappers kan de boordcomputer van moderne auto’s kraken. Met deze hack willen ze de auto-industrie wijzen op het belang van een degelijke beveiliging…De wetenschappers sloten een laptop aan op de testauto en experimenteerden met verschillende commando’s. De software werd draadloos bediend via een andere laptop die zich in een tweede rijdende wagen bevond.

De resultaten zijn verrassend. Zo kunnen de remmen uitgeschakeld worden, ongeacht hoe hard op het rempedaal wordt getrapt. De achterklep en de motorkap kunnen geopend worden, de deuren en de radio bediend en de snelheidsmeter aangepast (bron).

Welk merk auto de onderzoekers hebben gebruikt willen ze niet zeggen, nou, mag ik een gokje wagen? Ik hou het op Toyota.

En wij maar denken dat de Japanners, met Toyota voorop, aan het bezuinigen zijn op de kwaliteit van de producten die ze leveren waardoor de remmen niet meer werken en het gas automatisch naar de hogere regionen gaat. Niets is minder waar, de Japanners (de uitvinders van de kwaliteitscontrole) leveren nog steeds kwalitatief hoogwaardige producten…nee er zijn gewoon wat Toyota’s gehackt door een pukkelige scriptkiddie (tenminste dat is mijn aanname). Nu bij Toyota de lol er een beetje af is richt hij zich op Lexus. Benieuwd welk volgend auto merk aan de beurt is.

Een pak van mijn hart dat de Japanse producten kwalitatief gewoon nog goed zijn en alleen maar haperen als ze gehackt zijn…hoef ik in ieder geval geen nieuwe breedbeeld, flatscreen 4D TV te gaan kopen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.