School verliest USB-stick met gegevens scholieren

Een Amerikaanse school is een onbeveiligde USB-stick met de gegevens van alle leerlingen verloren. De gegevensdrager werd vorige weekt uit de school gestolen en bevatten informatie zoals naam, naam van ouders of opvoeders, telefoonnummers, busnummer en andere gegevens…De Lake Ridge Middle School gebruikte geen encryptie en lijkt daar ook niet mee bekend te zijn (bron).

Gelukkig een school in Amerika zul je denken, dat gebeurt hier toch niet? Ehm, zoveel kijk op de beveiliging binnen scholen heb ik persoonlijk niet, maar als ik de concullegas om me heen mag geloven is het hier niet veel beter gesteld met de beveiliging op scholen. Nee, het budget dat beschikbaar is voor de scholen wordt aan andere dingen uitgegeven. Op zich begrijpelijk natuurlijk…maar de vraag is of het aan de goede dingen wordt uitgegeven…aan nieuwe leraren en verbeteringen van het onderwijs niet als ik het nieuws mag geloven.

Een geruststellend idee is dan wel dat de school haar excuses aanbiedt en de ouders adviseert om naar de rest van een “fantastisch schooljaar” te kijken. Ja, ja, ga maar rustig slapen, er is niks aan de hand…totdat je kind wel de schoolbus heen neemt maar nooit meer terug komt. Kijken of alle andere ouders dan nog zo rustig kunnen slapen.

Kijkend naar de claimcultuur in Amerika ben ik heel benieuwd hoelang de directeur van de school aan mag blijven en hoeveel claims hij/zij om de oren zal krijgen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.