Overvallers gympen afpakken

Om overvallers duidelijk te maken dat misdaad niet loont, moeten we desnoods hun mooie gympen maar afpakken. Burgemeester Cohen van Amsterdam uit hiermee zijn zorgen over het toenemend aantal overvallen in de hoofdstad (bron).

Ja ik weet het, het is inmiddels alweer oud nieuws, maar kwam er eerder gewoon niet aan toe. Er is al heel wat over gezegd en er werd zelfs geroepen dat Cohen hiermee een brevet van onvermogen afgaf. Klopt natuurlijk als je het letterlijk neemt, maar wat echt bedoeld wordt is dat ze alles wordt afgenomen.

De toename in het aantal overvallen (22%), toename in agressie zijn al eng genoeg. Wat daar nog bij komt is dat de criminelen (of eigenlijk crimineeltjes, want het zijn vaak nog minderjarigen) het niet eens meer doen voor de hoogte van de buit, maar om status te krijgen binnen hun groep. Hoe meer en agressiever de overvallen, hoe hoger je in rang komt…ze kijken dus echt wel naar hun toekomst.

Jammer is dat we er van uit blijven gaan dat we ze keihard moeten straffen, stop ze in de cel. Dat werkte misschien vroeger, maar inmiddels hebben veel onderzoeken uitgewezen dat straffen normaal al niet helpt, maar bij deze nieuwe manier van overvallen nog minder. Hoe meer je in de gevangenis hebt gezeten hoe meer aanzien je krijgt…een rare ontwikkeling.

Hoe dan wel? Ik heb geen idee, ik weet alleen dat er dingen moeten veranderen want de crimineeltjes van nu zijn de criminelen van de toekomst.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.