Politie arresteert vrouw wegens cyberstalking

De Brabantse politie heeft gisteren een 40-jarige vrouw uit Etten-Leur aangehouden op verdenking van cyberstalking. Haar ex, een 47-jarige man uit Roosendaal, deed aangifte en maakte meldingen van het zeer stelselmatig lastig vallen door de vrouw. Ze stuurde hem op sommige dagen tientallen sms’jes en stuurde berichten met lasterlijke inhoud naar bekenden van de man. (Bron)

Cyberstalking. Weer een begrip dat we binnenkort toe kunnen voegen aan de Dikke van Dalen. Maar denk je inderdaad eens in dat je stelselmatig wordt lasting gevallen. Iedere dag tientallen sms’jes, Whatsapps en berichten op je Facebook pagina. De vraag wordt natuurlijk wanneer je het als hinderlijk gaat ervaren.

Denk maar eens in hoeveel berichtjes jij vandaag ontvangen hebt via de verschillende media. Je zult dat wellicht niet als irritant ervaren omdat de berichten van verschillende afzenders komen. Dan vinden we het dus wel oke?

Maar als de berichten van een ex komen dan gaan we ons er aan irriteren en doen we aangifte bij de politie. Blijkbaar hadden ze in Etten-Leur wat tijd over om er achteraan te gaan.

Op zich natuurlijk prima. Want denk je inderdaad eens in hoe snel mensen valse berichten over je kunnen verspreiden. Dat kan je grote schade berokkenen…als je het ziet tenminste.

Zaak is dus dat je goed in de gaten houdt wat er allemaal over je geschreven wordt. En als jij de dans ontspringt maar iemand in je netwerk slachtoffer wordt. Bedenk dan dat niet alle berichten op waarheid hoeven te berusten. Het kan zomaar zo zijn dat iemand een ander probeert te benadelen. Daar is trouwens veel geld mee te verdienen want de Privé, Story en andere roddelbladen van deze wereld ontlenen hun bestaansrecht er volledig aan.

Conclusie? Geloof dus niet zomaar alles dat op internet (of in de bladen) verschijnt, niet als het om je vrienden gaat maar ook niet als het om BN-ers gaat.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.