Politie valt verkeerde huis binnen wegens open WiFi

Er is veel discussie over het wel of niet beveiligen van je draadloze verbinding en er zijn talloze mensen die vinden dat de verbinding gewoon open moet staan zodat iedereen hem kan gebruiken. Daarbij moet je je als gebruiker natuurlijk altijd afvragen of jij wel van zo’n open verbinding gebruik wil maken, want wat wordt er bijvoorbeeld gemonitord als jij via zo’n open verbinding lekker zit te internetten (en te internetbankieren, chatten, etc.).

Maar goed, mensen die er bewust voor kiezen om hun verbinding open te zetten weten als het goed is ook wat hiervan de risico’s zijn. Prima, toch? Risico management is ook het bewust nemen van risico’s.

Erger wordt het als mensen niet weten hoe ze hun verbinding moeten beveiligen en als ze helemaal niet weten dat hun draadloze verbinding misbruikt kan worden. En dat laatste lijkt in onderstaand bericht het geval te zijn.

In Amerika is een SWAT-team het verkeerde huis binnengevallen omdat de inwoners een open WiFi-netwerk hadden staan. De politie van het Amerikaanse Evansville was een onderzoek gestart nadat iemand op Topix.com met verschillende bommeldingen en aanvallen tegen politieagenten dreigde. Het IP-adres van de reacties leidde naar het huis van de 18-jarige Stephanie Milan en haar grootmoeder. De twee zaten televisie te kijken toen het SWAT-team met flashbang-granaten het huis binnenstormde (bron).

Foutje, bedankt. Het is te hopen dat kleindochter en grootmoeder hun lesje hiermee hebben geleerd en dat ze toch enige beveiliging gaan zetten op hun internetverbinding. Als is het maar om te voorkomen dat dit SWAT-team over een paar maanden nog een keer de deur intrapt en flashbang-granaten naar binnen gooit.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.