Privacywaakhond lekt 1.000 e-mailadressen

Een Amerikaanse organisatie die de privacy van gamers behartigt, heeft zelf geblunderd door de e-mailadressen van duizend mensen te lekken die een klacht hadden ingediend…Zo’n duizend mensen dienden bij de Entertainment Software Rating Board (ESRB) een klacht in. De ESRB wilde alle klagers een antwoord sturen, maar in plaats van de BCC optie te gebruiken, werd er voor de “reply all” optie gekozen (bron).

Zo zie je maar dat ook de instanties die juist moeten waken voor de privacy niet onfeilbaar zijn. Een foutje is snel gemaakt en daar is natuurlijk weinig aan te doen. Gelukkig hebben ze inmiddels hun spijt getoond en betreuren ze het incident. Prima natuurlijk maar ik denk dat als een andere instantie zo’n fout had gemaakt de ESRB waarschijnlijk aan alle bellen had getrokken en het had uitgemeten in het nieuws. Gezien het Amerikaanse klimaat was er een hoge claim neergelegd en moesten de bestuursvoorzitters zich verantwoorden voor de rechter. Wordt de komende tijd toch moeilijk voor de ESRB om serieus claims neer te leggen want de geloofwaardigheid heeft natuurlijk wel een duw gekregen.

Zelf heb je ze waarschijnlijk ook wel eens gehad, die mailtjes waarin de adressen in BCC moesten staan maar waarbij ze gewoon zichtbaar waren. Geef maar toe, je kijkt dan ook even snel of er geen interessante adressen tussen zitten. En? Heb je op deze manier wel eens interessante adressen ontdekt?

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.