Ramen en deuren gesloten houden…happy new year

Vandaag voor degene die nog aan het werk waren toch echt de laatste werkdag van het jaar. We gaan vanmiddag lekker bijtijds naar huis, we gaan het vuurwerk ophalen en de oliebollen en appelflappen alvast bakken. Nog even en we kunnen 2011 ook weer af sluiten.

Maar voordat we naar huis gaan moeten we nog even zeker stellen dat ons gebouw er overmorgen ook nog staat. We willen niet even na 12-en worden gebeld dat een verdwaalde vuurpijl ons kantoor in lichterlaaie heeft gezet. We lopen dus nog even een rondje door het gebouw en sluiten alle ramen die open zijn blijven staan. Vuurpijlen krijgen zo minder kans om op onze afdeling een geweldige lichtshow te geven.

Als we dat hebben gedaan, zorgen we ervoor dat binnen en buiten alle lichtontvlambare spullen zijn afgevoerd. We gaan natuurlijk ons weggegooide papier dit weekend niet buiten neer zetten om het maandag op te laten halen. Te groot risico op brand, dus het papier wordt veilig opgeborgen zodat het niet kan ontvlammen.

De brievenbus plakken we dicht met tape zodat de opgeschoten jeugd er geen strijkers of mortieren door naar binnen kan proppen en we checken ook nog even of ons alarm- en brandmeldsysteem goed staat ingeschakeld.

Als we dat allemaal hebben gedaan nemen we de lijsten met contactpersonen die tijdens dit weekend dienst hebben mee en als het goed is zitten die in een calamiteitenplan, netjes geordend bij elkaar (dat plan hebben we eerder al volledig geëvalueerd en getest, toch?). Iedereen die dienst heeft, is hiervan ook op de hoogte en blijft bereikbaar voor noodgevallen.

Hopelijk hoeven we geen gebruik te maken van de mensen die dienst hebben, maar je weet maar nooit.

Alles lijkt nu echt geregeld en we kunnen met een gerust hart van de jaarwisseling gaan genieten. Voor mij rest dan ook voor dit jaar niets meer dan je een fantastische jaarwisseling te wensen en een nog fantastischer 2012…waarin we weer gewoon doorgaan met het beter beveiligd krijgen van deze wereld.

Bedankt voor het lezen van mijn blog dit jaar, tot volgend jaar en pas op met vuurwerk.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.