School aangeklaagd wegens webcam-spionage

Eerder hebben we ook al over webcam-spionage door deze school geschreven, maar er is nu een tweede student die aan de bel trekt.

Even ter herinnering:
Begin dit jaar diende een student van het Lower Merion School District al een aanklacht in, omdat hij thuis werd bespioneerd. De door de school ter beschikking gestelde laptops waren voorzien van een webcam, die op afstand was te bedienen….In totaal zouden er meer dan 56.000 onterechte screenshots en foto’s zijn gemaakt (bron).

In totaal werden er van deze tweede student 469 foto’s en 543 screenshots gemaakt (totaal dus 1012). Hij hoefde in ieder geval niet meer op de schoolfoto. Kijken we naar de meer dan 56.000 onterechte screenshots en foto’s dan zijn er dus minimaal van 56 studenten opnamen gemaakt.

Natuurlijk is dit verschrikkelijk voor deze studenten, maar ik kan me niet voorstellen dat dit opleidingsinstituut maar 56 studenten heeft. Blijkbaar wordt er nog willekeur toegepast ook. Ik geef de student, zeker gezien het Amerikaanse claimklimaat, een goede kans. Vreemd overigens dat niet meer studenten zich zorgen maken en maatregelen nemen, als ze allemaal een claim neerleggen dan kan deze school haar deuren wel sluiten. De schooldirecteur zelf zal zich ook zorgen moeten gaan maken want die krijgt de wind straks ook van voren. En terecht, dit is pure misbruik van een machtspositie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.