Tandpasta nieuwste prooi voor criminelen

Criminelen stelen steeds vaker dure merken tandpasta. Ze gaan er bij supermarkten en drogisterijen vandoor met soms honderden tubes tegelijk, meldt het AD maandag..De duurdere merken zijn het meest in trek. De tandpasta wordt volgens een politiewoordvoerder vaak verhandeld naar Polen of Roemenië… Een woordvoerder van Albert Heijn vertelt aan de krant dat het een makkelijke manier is om geld te verdienen. ”Je grist tandpasta vrij eenvoudig mee. Zo’n kleine tube is relatief veel waard” (bron).

Wat dacht je toen je de titel van dit artikel las? Waarschijnlijk allerlei scenario’s. Zit er misschien koper in de tandpasta die ze eruit kunnen halen of kunnen we met tandpasta een slot open smelten…nee wat blijkt. We betalen al jaren teveel voor tandpasta want “zo’n kleine tube is relatief veel waard”.

Het is dus gewoon ordinaire diefstal van goederen. Maar waarom tandpasta? Is de prijs daarvan dan echt zo interessant? Er zullen toch ook wel andere producten in de supermarkt liggen die klein zijn en relatief veel waard zijn?

Nu kom ik niet zo vaak in een supermarkt, maar volgende keer zal ik eens wat beter opletten en kijken naar het kleinste product met de hoogste waarde. Dan kunnen we ook een inschatting maken van het volgende doelwit…als de tandpasta beter beveiligd wordt door ze achter slot en grendel op te bergen.

Binnenkort ga je naar de drogisterij en moet je aan de kassa vragen om de tandpasta, de volgende stap is dan dat je zelf helemaal niets meer mag pakken uit de schappen en dat je gewoon je bonnetje geeft aan een caissière die de bestelling voor je klaar maakt. Dan is het nog maar een kleine stap naar online bestellen en thuis laten bezorgen. Is er binnenkort een grote leegstand in drogisterijen en supermarkten te verwachten? Wie zal het zeggen?

Een tip voor de politie: je kunt de (Poolse en Roemeense) criminelen gemakkelijk herkennen aan hun spierwitte glimlach. Straks rij je in een fuik, niet alleen voor alcoholcontrole maar ook voor een glimlach controle.

We’ve got him:

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.