Te laat voor Moerdijk

Zijn we hier nog aan het discussiëren over wie nu schuldig is en wie moet betalen voor de brand in Moerdijk. De Chinezen hebben snel hun conclusies getrokken en komen tot de conclusie dat de bestaande brandweerwagens niet goed genoeg meer zijn.

De Chinezen hebben een leuk speeltje waar iedere brandweerman zijn vingers bij aflikt. Een door een jet-propeller aangedreven waterkanon dat vier ton water per minuut kan spuiten. Het maximale bereik van deze waterblazer is 120 meter. Voor de prijs van 456-duizend dollar wisselt het kanon van eigenaar (bron).

Er wordt in Moerdijk gesproken over een schade van zo’n 4 miljoen (ja, ja, lijkt me aan de lage kant, maar goed). Voor 450 ton kunnen we al zo’n gigantisch waterkanon kopen. Lijkt me geen onverstandige beslissing. En natuurlijk hebben we niet altijd een grote brand maar als het waterkanon niet aan het blussen is, kan de politie hem inzetten om grote groepen demonstranten of hooligans uit elkaar te jagen. Wedden dat ze het daarna nooit meer proberen?

Excuus voor de eerste 17 seconden, ik kan er geen Bami van maken, maar wie weet wat er gezegd wordt mag uiteraard reageren.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.