Datingsite verliest privegegevens 28 miljoen mensen

De gratis online datingsite Plenty of Fish is de privégegevens van 28 miljoen leden verloren, zo heeft de oprichter van de site laten weten. Eén of meerdere aanvallers maakten gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden buit (bron).

Nou, daar zat je dan. Lekker anoniem, met een nickname te proberen je leven nog enigszins kleur te geven. Op zoek naar een date vanuit je luie, veilige, stoel omdat het in de kroeg maar niet wilde lukken (ja, oke, is misschien een wat gekleurde stelling). Nu ligt je hele ziel en zaligheid op straat en ben je niet anoniem meer.

Ik kende de site niet en moest uiteraard direct even een kijkje nemen. Even de zoektermen aanpassen en je ziet de Nederlandse profielen. Ik geloof niet dat ik iemand ken, maar moet ook direct toegeven dat ik niet verder heb gekeken dan de eerste pagina.

Volgens Frind ging het om een ongekend goed geplande en geraffineerde aanval. Uitgevoerd door de Argentijnse beveiligingsonderzoeker Chris Russo. Zoals uit het verdere bericht te lezen is, is degene die de aanval pleegde inmiddels bekend. Ook zo benieuwd wat er nu zal gebeuren? Waarschijnlijk niet zoveel want hoewel het internet weinig (lands)grenzen kent, kent de wetgeving die nog wel.

Om daar echt iets aan te doen moeten we de oude gedachte van landsgrenzen los laten. Geen afzonderlijke landen meer, slechts 1 politiek bestuur (een hele berg bezuinigen), 1 munt (geen economische crisis meer), 1 taal (geen miscommunicatie meer). Wat zou de wereld toch heerlijk eenvoudig kunnen zijn…

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.