Vijftien bedrijven in regio met groot risico

Begonnen we deze week met de 119 risicobedrijven in Zuid-Holland, sluiten we af met de 15 risicobedrijven in de provincie Utrecht.

Liefst vijftien bedrijven in de provincie vallen in dezelfde risicoklasse als Chemie-Pack in Moerdijk. Dat blijkt uit een inventarisatie van RTV Utrecht (bron).

Waar maken ze zich in Utrecht zorgen om? 15 verspreid over de provincie. Zuid-Holland zal wel aan kop gaan met zijn 119. Maar natuurlijk moeten ze zich ook in Utrecht zorgen maken, de kans dat het daar fout gaat is natuurlijk ook enorm.

Het leuke van het bericht is dat er ook een overzicht gegeven wordt van de bedrijven:
– Brandstofdepot van Gulf Oil, Nigtevecht
– Schoonmaakmiddelenfabriek Ecolab, Nieuwegein
– Katalusatorenfabriek BASF, De Meern
– Brandstofopslag Van der Sluijs, Utrecht
– Drukkerij Biegelaar, Maarssen
– Schoonmaakmiddelenbedrijf Johnson, Mijdrecht
– Industriële vetten van Smit en zoon, Amersfoort
– Vuurwerkonderneming Breeschoten De Kruiterij, Veenendaal
– Vuurwerkgroothandel GBV Weco, Veenendaal
– Vuurwerkonderneming Rosa Investment, Veenendaal
– Transportonderneming TDG, Veenendaal
– Gashandel Bakker, Rhenen
– Gasdepot Primagaz, Woudenberg
– Van Appeldoorn chemische logistiek, Woudenberg

Laten we eerlijk zijn, er staan er toch een aantal tussen waarbij je niet zo snel zou verwachten dat daar een enorm risico is. Wat te denken van: Katalusatorenfabriek, Drukkerij Biegelaar en Transportonderneming TDG?

Ook weten we nu dat er wel wat concentratie vuurwerk in Veenendaal ligt opgeslagen. Dan ga je toch ineens anders naar een stad kijken, of niet?

In ieder geval is het goed dat er nu eindelijk weer eens wat aandacht voor is. De vuurwerkramp was blijkbaar alweer te lang geleden, de regels en controles waren alweer wat versoepeld…tijd dat we er nu eens echt goed naar gaan kijken en ook naar blijven kijken.

Helaas is het waar: een land heeft zo af en toe een ramp nodig om weer eens bij de les te komen…jammer dat we er niet in slagen om ook bij de les te blijven. Ook zo benieuwd wat de volgende ramp wordt? Ik eigenlijk niet maar dat er weer wat aan zit te komen, ja dat mag duidelijk zijn. Hopelijk een ramp met een kleine impact.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.