Twee extra vakantiedagen voor arrestatie inbreker

Agenten van de Antwerpse politie krijgen twee extra vakantiedagen per ingerekende inbreker. Het systeem is bedacht door de plaatselijke korpschef nadat de regio getroffen werd door een reeks inbraken. De vakantiedagen dienen als extra motivatie voor de agenten, aldus de Vlaamse kant Het Laatste Nieuws (bron).

Dit bericht mag dan staan op 1 april, maar volgens mij menen ze dit nog serieus ook. Meer blauw op straat…tenzij ze weer een boefje te pakken hebben want dan hebben ze een dag vrij. Ik weet niet hoe het in Belgie zit maar normaal beschikken ambtenaren al over een rijkelijk aantal vrije dagen (zeg niet dat dat niet zo is want ik kan het weten). Ik ben heel benieuwd hoe deze maatregel als stimulans zal werken. Probleem hierbij is natuurlijk wel dat als je maar genoeg inbrekers pakt je een sabbatical kunt nemen waardoor er minder agenten beschikbaar zijn en er meer inbraken plaatsvinden.

Een opmerkelijke oplossing. Misschien beter om een bonus te koppelen aan het aantal inbrekers dat de agenten inrekenen. Alhoewel je je natuurlijk eerst af moet vragen of we iemand moeten belonen als hij zijn werk gewoon uitvoert.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.