Website Stegeman gehackt: zijn beveiliging faalt ook

Onderzoeksjournalist Alberto Stegeman is slachtoffer geworden van hackers. Terwijl hij in zijn televisieprogramma anderen wijst op falende beveiligingssystemen blijkt zijn eigen website ook niet waterdicht (bron).

Ja, wie een kuil graaft voor een ander, hoge bomen vangen veel wind…en zo kunnen we er natuurlijk nog wel meer noemen. Waarschijnlijk had meneer Alberto het te druk met kijken naar anderen…verbeter de wereld…

Op zich ben ik er helemaal niet op tegen als iemand een bedrijf wijst op de beveiligingslekken die hij ontdekt heeft, maar over de middelen die ingezet worden om die fouten te achterhalen kunnen we nog wel een boompje opzetten. Vergeet niet dat als wij, gewone burgers, de beveiliging van allerlei bedrijven gaan testen we in overtreding zijn. En terecht als je het mij vraagt. Ik vind het geen prettige gedachte als iedereen maar aan mijn voordeur rommelt om te kijken of hij op slot zit.

Natuurlijk begrijpen we de media aandacht en de kijkcijfers die men wil proberen te bereiken, maar wees dan een vent en kom met oplossingen (geloof me, dat is een stuk moeilijker dan je denkt). Dat is direct ook mijn grootste bezwaar tegen de manier waarop dit soort presentatoren nieuws willen maken, van alles roepen maar geen oplossingen aandragen.

Alberto geeft zelf de volgende reactie:
Nu weten we dat dit kan gebeuren, daar ben ik hem dankbaar voor. Ik heb niet de illusie dat als de sites van Microsoft en ABN AMRO gehackt kunnen worden, dat bij mij niet zou kunnen gebeuren. Opmerkelijk dat hij zomaar twee namen van gerenommeerde bedrijven noemt. Heeft hij aanwijzingen dat deze sites gehackt zijn?

Voor de duidelijkheid: ik keur het natuurlijk niet goed dat zijn website gehackt is maar ben wel zeer benieuwd wat er nu aan gedaan is om de website beter te beveiligen en wanneer zijn website weer doelwit wordt van een aanval.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.