Vier verdachten aangehouden voor diefstal scootmobiels

Na de wieldopdiefstal van gisteren gaan we het deze week maar eens over diefstal hebben en we laten een aantal zaken de revue passeren die waarschijnlijk niet bovenaan het lijstje van de meeste dieven staan.

Daarom vandaag: Vier verdachten aangehouden voor diefstal scootmobiels
Vier jongens, tussen de 17 en 18 jaar uit Zaandam en Koog aan de Zaan zijn aangehouden omdat de politie melding kreeg dat de jongens bezig waren een scootmobiel te stelen (bron).

Ja, je moet er maar op komen en je moet het maar kunnen. Een scootmobiel is toch een beetje het verlengde van een bejaarde die nog graag wat frisse lucht wil krijgen op zijn tijd (althand, dat was in mijn tijd zo, nu wil iedere jongere er wel een hebben). En ach, een kwajongens streek als het er om een gaat. Maar deze jongens waren waarschijnlijk van plan binnenkort een scootmobiel race te houden, want ze hadden er al meer in hun bezit.

Een van de jongens liet een rode scootmobiel achter op het fietspad en vluchtte te voet. Een andere scootmobiel, een grijze, kon worden aangehouden. Hieruit vluchtte een aantal jongens. Ook zij werden aangehouden. De eigenaar van dit laatste voertuig heeft zich nog niet gemeld bij de politie.

En het is natuurlijk niet zo verwonderlijk dat de eigenaar van het laatste voertuig zich nog niet heeft gemeld bij de politie. Hoe moet hij of zij op het politiebureau komen nu er geen vervoer meer voor de deur staat?

Blijkbaar is er een handel in scootmobiels en wilde je daar vroeger als jongere niet in gezien worden, dan is het vandaag de dag rage om er in een te rijden. Je bent gewaarschuwd: zet je scootmobiel goed op slot, anders moet je lopen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.