Waarom zijn beveiligingsmaatregelen zo lelijk?

Misschien trap ik met dit bericht mensen op de tenen, en dat is zeker niet mijn bedoeling. Maar wat denken we van de beveiligingsbeambte. Nu wil ik ze niet direct lelijk noemen want dat betreft smaak. Maar laten we het dan representatief noemen.

Natuurlijk kan het verstandig zijn om voor sommige beveiligingsklussen een stierennek in te huren, bij hardcore feesten of als uitsmijter moeten ze toch een beetje de overhand kunnen hebben. Maar voor andere evenementen of doeleinden mag de beveiliger daar dan ook op worden aangepast? Is het niet een beetje overdone om een bodybuilder in te zetten om de plaatselijke Bijenkorf te beveiligen? Kunnen we bij een bejaardendag geen behulpzame beveiliger inzetten met een vriendelijke uitstraling?

De beveiliger heeft vaak meer taken dan alleen maar het veilig houden van de omgeving en de bezoekers. Ze moeten klantvriendelijk zijn en de mensen helpen met hun vragen, ze zijn gastheer of gastvrouw en bezitten een EHBO-diploma om eerste hulp te kunnen geven bij ongevallen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.