Waarom zijn beveiligingsmaatregelen zo lelijk?

Na de anti-ramkraak middelen en rookmelders zijn we nu aanbelandt bij de beveiligingscamera’s. Vaak ook van die gedrochten waar je niet blij van wordt. Aan de andere kant is er natuurlijk ook al jaren een ontwikkeling gaande met verborgen camera’s. Vanuit esthetisch oogpunt zouden we dat wellicht moeten stimuleren, maar vanuit privacy overweging kun je daar over redetwisten.

Wat te denken van de volgende camera? Mooi voor bij jou thuis aan de muur?

Vaak is het niet eens de camera die echt lelijk is (mooi wil ik ze ook niet noemen overigens) maar het is de behuizing die stamt uit het jaar kruik. Zeker voor camera’s die buiten hangen moet vandaalbestendige behuizing worden aangebracht, maar kan dat niet in de stijl van het gebouw of in een andere kleur dan het saaie wit/grijs?

De zogenaamde dome-cameras zien er dan al weer een stuk beter uit, maar zo’n rare bobbel aan het plafond of aan de wand zou ook onnodig moeten zijn als we de behuizing gewoon mooier ontwerpen.

Nee, als ik mijn huis of zaak zo zou moeten beveiligen zou ik toch eerder kiezen voor een verborgen camera. Sticker naast de deur dat er met camera’s gewerkt wordt en je bent al een heel eind op weg. Verwerken we de camera bijvoorbeeld in een mooie wandklok dan combineren we beveiliging ook nog eens met functionaliteit.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.