Werknemers ontslagen na melden beveiligingslek

Twee werknemers van een Amerikaans energiebedrijf, zeggen ontslagen te zijn omdat ze een beveiligingslek hebben gemeld (bron). De twee ontdekten en rapporteerden dat ongeautoriseerde computers op het mainframe van de centrale waren aangesloten. Het systeem van de centrale zou ook op software zijn aangesloten die zich nog in de testfase bevond. Verder zouden teveel werknemers toegang tot de computers hebben. Reden genoeg voor de twee om alarm te slaan vorige week hoorden ze dat ze ontslagen waren.

Hartstikke goed (not), shoot the messengers: ontslaan die mensen. Het levert alleen maar werk en kosten op als iedereen incidenten en lekken gaat melden. Nee struisvogel politiek is in dit geval de juiste keuze, kop in het zand dan zien we niks en wat we niet zien gebeurt ook niet.

Voordeel voor het energiebedrijf is natuurlijk wel dat geen van de werknemers het meer in zijn hoofd zal halen om lekken te melden, het kan je de kop kosten. Als er geen lekken gemeld worden, dan zijn er ook geen lekken en zijn we dus veilig. Ehm, benieuwd wanneer er een power down plaats zal vinden in deze stad, als ik daar woonde zou ik toch maar een generator aanschaffen.

Ik zeg: maak ze medewerkers van de maand, ze hadden een energiebedrijf kunnen behoeden voor grote gevolgen en de gevolgen van de klanten. Als binnenkort het licht uitgaat zal er door de klanten een behoorlijke claim worden neergelegd. Ben benieuwd of we er ooit nog wat van horen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.