Wethouder veiligheid slachtoffer van skimmers

De Zoetermeerse wethouder van veiligheid is slachtoffer van skimming geworden, zo meldt RTV West. Skimmers wisten vorige week duizend euro in Marokko van de rekening van Patrick van Domburg te halen. Zijn pinpas werd bij een betaalautomaat van de ING Bank in het winkelcentrum Stadshart gekopieerd (bron).

Zo zie je maar, de skimmers hebben geen onderscheid gemaakt. Daarnaast kun je zien dat het dus als gebruiker zeer moeilijk is om te zien of een automaat bewerkt is door skimmers, zelfs voor mensen die er beroepsmatig mee bezig zijn. De apparatuur die wordt toegepast is nauwelijks van echt te onderscheiden en ziet er erg professioneel uit. Telefoontjes waarvan de camera gebruikt wordt, extra batterijen voor een langere levensduur en een sleuf die de strip op je kaart kopieert. Die jongens hebben tenminste een vak geleerd (helaas passen ze hun kwaliteiten wat illegaal toe).

Maar wat kun je er nu zelf aan doen? Ehm, moeilijk, gewoon goed opletten en als je het niet vertrouwd dan maar even geen geld opnemen. Hoeveel garantie dat biedt? Niet zoveel als ik eerlijk moet zijn. Hou vooral je bankafschriften goed in de gaten…hoewel de bank het meestal eerder op zal merken dan jijzelf en dat vind ik dan weer een geruststelling.

De banken monitoren continu wat er met de geldstromen gebeurt, helaas zijn er nog steeds mensen slachtoffer maar ze voorkomen er hiermee ook een heleboel.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.