Zes sluipmoordenaars van langdurig succes

De meeste bedrijven slagen er niet in een geweldig concurrerende organisatie te worden. De oorzaak volgens Management Team? Deze 6 silent killers. Voor langdurig succes zijn drie pijlers essentieel, zo zegt organistiepsycholoog Michael Beer: prestaties, psychologie en verandering.

  1. VAAGHEID: In prioriteiten, strategie en/of waarden: als medewerkers niet weten wat voorrang heeft en heldere standaarden ontbreken om hun werk aan te toetsen.
  2. SLECHT FUNCTIONEREND MANAGEMENTTEAM: Als het team te weinig tijd samen doorbrengt, nauwelijks tijd aan strategie besteedt en niet luistert naar de problemen van de werkvloer.
  3. TOP-DOWN OF LAISSEZ-FAIRE LEIDERSCHAP: Als managers óf te veel willen dicteren wat er moet gebeuren, óf juist te veel op zijn beloop laten.
  4. SLECHTE HORIZONTALE COÖRDINATIE EN COMMUNICATIE: Als personen, afdelingen en regio’s langs elkaar heenwerken en niet van elkaar weten wat ze doen.
  5. TE WEINIG LEIDERS OP DE WERKVLOER: Als het met name op het middenniveau ontbreekt aan geschoolde, ervaren managers en er te weinig gebeurt aan leiderschapsontwikkeling.
  6. SLECHTE VERTICALE COMMUNICATIE: Als er te weinig mogelijkheden zijn voor eerlijke communicatie tussen medewerkers en hun leidinggevenden, wat frustrerend werkt voor medewerkers en verlammend is voor de organisatie als geheel.
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.