Zoek de verschillen…

Deze maand sluiten we ook weer af en laten we achter ons. Op naar maart, op naar de lente. Maar voor we dat doen moeten we uiteraard weer een bericht schrijven voor dit blog.

Nu maar eens niet een bericht dat gelinkt is aan een recent nieuwsbericht. Nee, een bericht over een fenomeen dat al jaren bestaat en waar we ons nog te weinig van bewust zijn. De sporen die we achter laten op internet. Geef het maar toe, als jij een nieuwe naam tegenkomt dan Google je hem of haar ook even, toch? Nou ik wel. Ik wil wel even weten wie ik voor me heb (figuurlijk dan). Vanaf nu ga je dat dan waarschijnlijk ook doen en ik zou eens beginnen met je eigen naam.

Als het goed is probeer je op internet een imago op te bouwen dat past bij jouw offline imago, toch? Dan is het misschien handig om eerst te kijken naar de profielen die je hebt. Veel mensen beschikken (voor hun zakelijke netwerk) over LinkedIn en Hyves of Facebook (voor hun privé-leven).

Natuurlijk kun je zaken en privé gescheiden houden, maar op internet zijn die twee toch al snel gelijk aan elkaar. Plaats je op LinkedIn een foto met je serieuze gezicht? Op Hyves zet je de foto van het laatste feestje waar je niet alles meer van weet.

Niet waar? Ehm, ik heb de proef op de som genomen met de laatste nieuwe naam die ik tegen kwam. Omdat ik hier niet ben om mensen te schaden ga ik de naam niet noemen en plaats ik de foto’s anoniem (herken je jezelf, ja sorry die zwarte strepen komen van mij, ik heb tenminste nog geprobeerd je te anonimiseren).

Uiteraard mogen jullie de verschillen zoeken en raden welke foto bij LinkedIn en welke bij Facebook hoort. Een niet al te ingewikkelde opgave, toch?

Oke, oke, ik weet het. Door een dergelijk blog te schrijven is er natuurlijk direct het risico dat mijn naam flink geGoogled wordt. Nou, succes, je komt me zeker tegen en het zal je niet verbazen dat dat vaak is in relatie tot security en risk management. Geen probleem, schokkende zaken kom ik niet over mezelf tegen (jij wel? Ehm laat het me weten dan, dan kan ook ik er wat aan doen).

En voor diegene die denken dat ik heel sportief ben en op voetbal zit (omdat mijn Hyves-profiel dat bevestigd) blijf dat vooral lekker denken. Maar vergeet niet…er kunnen best meer hondjes zijn die fikkie heten. Ik denk zelf dat ze me toch wat te oud vinden voor de D pupillen en de scholierencross in Apeldoorn zal ik ook wel nooit winnen. Ik hoop voor mijn naamgenoot trouwens wel dat hij wint, succes jongen, zet hem op, je hebt een naam hoog te houden.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.