Zware beveiliging voor Oktoberfest Duitsland

De Duitsers dempen de put nadat het kalf verdronken is. Zien we dat niet zo vaak na incidenten dat er korte termijn aandacht is voor de beveiliging? Heel benieuwd hoe het over een aantal jaar zal gaan, dan is de aandacht weer verslapt en moet er weer zo goedkoop mogelijk gewerkt worden.

Wilde je dus ooit naar het Oktoberfest? Dan is dit misschien wel je kans om het op de veiligste manier te doen.

Met de gebeurtenissen rond de Loveparade in het geheugen is de beveiliging rond het Oktoberfest in München zwaarder dan ooit tevoren. Ook kwamen vorig jaar dreigementen binnen van terreurnetwerk al-Qaeda. Er zullen drie beveiligingsringen met betonnen obstakels komen rond het feestterrein. Jaarlijks trekt het festijn zo’n zes miljoen bezoekers. Het Oktoberfest viert dit jaar zijn 200e verjaardag, op 18 september gaat het bierfeest van start (Bron).

Als jullie het niet erg vinden laat ik het Oktoberfest aan me voorbij gaan, ik gooi thuis wel een spuitworst op de BBQ en drink daar een biertje bij. Mij niet gezien om tussen 6 miljoen Duitsers naar slagermuziek te gaan luisteren. Na de gebeurtenissen op de Loveparade en bij ons de Dodenherdenking mijd ik grote mensenmassa’s voorlopig even.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.