5 indicaties voor een vergiftigd projectteam

Managers moeten ingrijpen als er signalen opduiken die erop wijzen dat de balans in het team verstoord wordt en/of het project dreigt te mislukken. Maar hoe kom je erachter welke situaties een actie van jouw kant rechtvaardigen? En hoe weet je welke actie je dan moet toepassen? Op ComputerWorld kwam ik de volgende signalen tegen.

  1. Apathie. Vergiftigde teams voelen de noodzaak om iets te bereiken niet langer.
  2. Antipathie. Vergiftigde teams worden gedreven door een eigengerechtigde vijandelijkheid tegen andere groepen in de organisatie.
  3. Rigiditeit. Vergiftigde teams kunnen worden gegrepen door een dogmatisch geloof dat er maar één juiste manier is om te werken.
  4. Herhaling. Iedereen maakt fouten, maar het vergiftigde team blijft dezelfde maken.
  5. Isolatie. Vergiftigde teams komen nooit naar je toe om je te informeren over hun progressie, problemen of om vragen te stellen.

Als je deze problemen tegenkomt, moet je snel harde beslissingen treffen die opgemerkt worden, obstakels uit de weg ruimen en het team met de neus op de feiten drukken.

Kijk vandaag nog eens naar alle projecten en projectteams die binnen jouw organisatie aan de slag zijn. Herken je de signalen dan kun je er bijna vanuit gaan dat het project gedoemd is te mislukken.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.