Recessie leidt tot meer mislukte IT-projecten

Juist in tijden waarin het economisch allemaal moeilijker gaat zien we veel ondernemingen grote veranderingen doorvoeren. Deze veranderingen worden veelal ingegeven door bezuinigingen. Alles moet goedkoper en met minder mensen omdat we anders in grote financiele nood komen. Juist dan is het noodzakelijk dat het gewenste resultaat behaald wordt. Veelal is dat echter niet het geval.

Op CIO kwamen we onder meer de volgende relevante informatie tegen:

  • Van alle projecten was 32 procent een succes. Dat wil zeggen dat het project op tijd werd opgeleverd, binnen het budget en met de gevraagde functies en features.
  • Bijna een kwart (24 procent) van de projecten was een mislukking: nog voor de oplevering werden de projecten stopgezet of ze werden wel opgeleverd maar vervolgens nooit gebruikt.
  • De rest (44 procent) zat daar ergens tussenin: ze werden te laat opgeleverd, ze kostten meer dan gepland of ze werden opgeleverd met minder features en functies dan aanvankelijk de bedoeling was.

Juist als projecten en veranderingen worden ingegeven door bezuinigingen dan is het kritisch om het resultaat te bereiken. Halen we dat resultaat immers niet of niet volledig dan heeft dat grote financiele consequenties.

Het advies is om niet blind aan een project te beginnen maar juist vooraf de tijd te nemen om de complexiteit en risico’s in kaart te brengen. Met CORE lukt dat op een gestructureerde manier.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.