Criminelen betalen 9 euro voor e-mailadres

We gaan vandaag nog maar even door op het bericht dat we gisteren ook al als bron aanhaalden.

Internetcriminelen hebben veel geld over voor persoonlijke informatie zoals creditcardgegevens en toegang tot e-mailaccounts. Een e-mailadres zou al gauw 9 euro waard zijn. Informatie over een bankrekening is zelfs 7,50 tot 95 euro waard en creditcardgegevens rond de 23 euro (bron).

Rare jongens die internetcriminelen, weten ze dan echt niet dat je bij Hotmail of Gmail een gratis emailaccount aan kunt maken? Ja, natuurlijk weten ze dat. Het gaat ze dan ook niet zozeer om het emailadres maar meer om de gegevens die in de mailbox staan en de wijze waarop ze dat adres kunnen misbruiken zonder dat het herleidbaar is.

Verder zijn ze druk op zoek naar bankgegevens en creditcardgegevens. Hoe ze aan die gegevens komen? Ach, wellicht heb je eerder het bericht al eens gelezen dat de internetwinkels niet zo goed beveiligd zijn en anders zijn er ook nog allerlei “man-in-the-middle” en virus aanvallen om je gegevens te achterhalen. Lukt dat allemaal niet dan rollen ze toch gewoon even je zakken als je net hebt staan pinnen in de supermarkt?

Er zijn zelfs Chinese veilingsites die gegevens gewoon verkopen. Voor zo’n 20 euro koop je daar de gegevens van een account met zo’n 150 euro tegoed. Je kunt slechtere investeringen doen, zullen we maar zeggen. De overige gegevens zijn trouwens ook gewoon via het internet te koop. Alleen kom je dan op allerlei mystieke internetsites terecht waar je beter niet kunt komen omdat jij dan weer gehackt wordt. Nee, blijf maar gewoon eerlijk voor je geld werken, dat is wel zo veilig.

Maar dat criminaliteit loont wordt wel weer duidelijk…En ach, wat had je gedacht: de Chinezen staan bekend om hun kopieer gedrag. Kun je ze dit kwalijk nemen dan? Volgende keer als ik Bami en een Loempia ga halen toch maar even contact betalen, je weet maar nooit.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.